otsikkopalkki


18.4.2010
Galleriaan lisätty tokovideopäiväkirja!

15.4.2010
Nää päiväthän vierähtää ihan huomaamatta. No Nyyti täytti sen puolivuotta ja tässä on päivän otos. Se ei ole kummoinen, reppana hukkuu meikäläisen takkiin sujuvasti. Neiti on kuitenkin pääsemässä karvoistaan ihan lähiaikoina, joten sen jälkeen otetaan sitten ihan kunnon kuva, jossa näkyy rakenne paremmin.

nyyti seisoo

Neiti Nyytikäinen taitaa olla tulossa suvunjatkamisikään, sillä viime lauantaista lähtien neiti on kuopsutellut hyvin ahkerasti pisujensa päälle, mikäli ollaan julkisella paikalla. Ei hän moiseen hommaan ryhdy ihan kotipihassa, sillä eihän siellä kukaan käy tuoksuja haistelemassa. Mutta tien varressa on ihan toinen juttu.

Hampaat Nyytillä jäivät sellaisiksi, kun ne tulivat, eli teknisesti ottaen vain yksi ylähammas on alarivistön takana. Tietysti sen vastaparit alapuolella ovat tämän yhden ylähampaan edessä, joten nopeasti katsottuna näyttää, että alapurentaa olisi enemmänkin, mutta eipäs ole. Muut ovat pysyneet oikealla puolella ja kulmurit puhkesivat ja kasvoivat ihan mallikkaasti.

Lilliksen tokokunto on ihan huikaiseva. Eilen otettiin videolle koko alokasluokka, tosin ilman paikkamakuuta, kun mopopojat tulivat pelaamaan palloa kentälle, ja hyppyä kun sitä ei ollut saatavilla. Mutta kaiken kaikkiaan Lilliksen tekeminen oli todella ilo silmälle. Liikkeestä maahanmeno oli kuin bordercollien tekemä. Neiti tippui niille sijoilleen. =) Samoin liikkeestä seiso. Seuraaminen taluttimessa oli hieman huonompaa kuin ilman, mutta se on aina ollut sitä, enkä ole viitsinyt lähteä sitä hirmuisesti korjaamaan, koska sitä liikettä ei alokasluokan jälkeen tarvita. Täyskäännökset on hyvät niin kuin käännökset yleensä. Paikkamakuu on se meidän akilleen kantapää. Tai siis toimiihan se jos stressitaso pysyy alhaisena, mutta mutta... kun se tuppaa muiden läsnäollessa aina hieman nousemaan, ja sitä myöten myös ohjaajan ja siten soppa on valmis. =)

No täytynee tsempata, jos vaikka elokuussa seuran omissa kisoissa pääsisi jomman kumman kanssa starttaamaan. =) Nyyti edistyy ihan mukavasti. Neidin ikä vain on sellainen, ettei kovasti viitsi nyt ryhtyä prässäämään keskittymisen kanssa, jottei tule aiheutettua suurempaa vahinkoa motivaatiolle. Ympäristön ärsykkeet kun tuppaavat olemaan välillä hieman liian vastustamattomia. Tämä yksilö tosin tyytyy reagoimaan niihin varsin maltillisesti verrattuna isosiskoonsa. No hiljaa hyvä tulee.

9.4.2010
Taas on vierähtänyt laittoman pitkään edellisesta päivityksestä. Mutta aika kuluu nopeasti, kun mielekästä tekemistä. Eikös sitä niin sanota?

Nyyti nyytikäinen täyttää kokonaiset puolivuotta huomenna. Täytynee ottaa merkkipäivän kunniaksi kuva ja laittaa tänne. Hyvin on neiti kasvanut, hieman olisi mielestäni voinut jäädä matalammaksi, mutta eipä tuo mikään korsto ole nytkään. Ehkä noin 33 senttiä. Painoa on nyt 6.5 kg.

Mutta huomenna lisää kuulumisia kuvien kera.

2.3.2010
Hupsis! Kokonainen kuukausi on jäänyt väliin päivitysten osalta. No nyt pitäisi sitten olla sitäkin enemmän kuulumisia.

Nyytin hammaskalusto on kokenut uudistumisen, tänään lähti ensimmäinen kulmuri ja toinenkin heiluu, joten hyvällä mallilla ollaan. Suoruudessa olisi hieman toivomisen varaa. Etuhampaat ovat hieman yksiristikaksi - löytyy leikkaavaa, tasapurentaa ja yksi alahammas taitaa olla hieman väärällä puolellakin, mutta eiköhän noilla pärjätä. Tai ainakaan koiraa ne eivät haittaa... sen verran hyvin niillä edelleen saa kiinni äitin kädestä ja siskon kaulanahasta. =)

Viimeiset viikot olemme elelleet remontin keskellä. Uusi parvi on onneksi jo viittävaille valmis, joten elämä voittaa jälleen. Viime yönä nukuttiin ensimmäisen kerran uudella parvella ja hyvin maittoi uni niin sesseille kuin isännille.

Lillis on vihdoin tehnyt muodonmuutoksen, kun allekirjoittanut vihdoin aktivoitui nyppimään tursahtaneen lapsen karvat. No nyt on jälleen esillä hieman linjakkaampi versio borderterrieristä. =)

Viikonloppumme vierähti koiriakuvaten Pekolan lavalla Hämeenlinnassa, tai siis Juha kuvasi ja minä ja koirat viimeistelimme remonttia kotona. Huomionpuutteen mussut pääsivät täyttämään molempina päivinä päästelleessään agilityesteiden keskellä lavalla ja pienten treenien merkeissä. Eiköhän tuosta Nyytistä ihan hyvä harrastuskoira tehdä, kunhan vaan päästään ilmojen puolesta kevään koittaessa treenaamaan. Sivulletulo, istuminen, maahanmeno ja seisominen alkavat olla hanskassa. Seuraamisen alkeita on otettu omassa olohuoneessa ja hyvin tuo tuntuu toimivan. Sillä kun ei ole mikään kiire kauaksi namin luota. =)

Nynny tuntuu lopettaneen suurimman kasvupyrähdyksensä. Neljä viikkoa sitten rokotuksissa neiti painoi 5.2 kiloa ja nyt tasan 6, joten suurta lisäystä ei ole enää tapahtunut. Korkeudesta ei ole eksaktia tietoa, mutta Lillis on 34,5 ja Nyyti on ehkä pari senttiä matalampi, joten ihan mukavan kokoinen neiti Nynnystä on jäämässä. Nyytistä otettiin myös viikonloppuna muutama studio kuva ja ne varmasti tulevat kohta nettiin, kuin myös muu päivien saldo, joten ei muuta kun tarkastelemaan, että millaisia perhepotretteja tällä kertaa saatiin aikaiseksi. Ennakkotietona voidaan kertoa, että ainakin kolme doggia, staffi ja bordercollie saatiin kerralla mahtumaan samaan kuvaan ja paljon muuta.

26.1. 2010
Nyytikäinen kasvaa niin huimaa vauhtia, ettei meinaa perässä pysyä. Keskimmäiset yläetuhampaat on lähteneet ja muutkin etuhampaat heiluvat. =) Ensi viikolla mennään toisiin rokotuksiin, joten siltäkin osin huomaa, että neiti todella vanhenee.

Lenkillä nuo kaksi ovat herttaisia ja kulkevat rintarinnan Nyyti kuononmatkan perässä. Hellyyttävää. Täytyy ottaa kuva ja laittaa esille. Noilla kun on samanlaiset ruskeat fleecenututkin ála Jenni.

21.1.2010
Päivityksen paikka. Pikkuneidin koulutus kohti tottelevaisuutta on ihan hyvällä mallilla. SIvulletulo alkaa oleen hanskassa. Paikka hakeutuu vielä hieman liian eteen, joten pientä avustusta edelleen tarvitaan. Istuminen sujuu, odottaminen on hyvällä mallilla, maahanmeno ja seisominen toimivat hissinä avustettuna. Katsekontakti sivulla on ihan priima. Tyttösellä on hyvät hermot ja pitkä pinna. Toisaalta intoa kyllä löytyy ja sen saavat äidin sormet kokea, kun neiti hieman pyrkii tavoittelemaan palkkaa innokkaasti. =)

Lilliksen koulutuksessa edistyvät paikallaolo ja kaket. Lillis parka kun joutuu aina oleen paikkamakuussa kun Nyytin kanssa tehdään hommia, mikä tosin tekee sille pelkästään hyvää. Sisällä taas on pikkuhärkin ollessa paikalla vaikea tehdä muuta kuin kaukoja, joten nekin alkavat olla hyvällä mallilla. Pakkaset ja kennelyskäepidemia hieman haittaavat harjoittelua. Noiden kanssa kun ei paljon ulkona treenailla näillä keleillä. Kennelyskää taas on ainakin täällä Hämeenlinnan seudulla niin paljon liikkeellä, ettei paljon viitsi mennä mihinkään sisähalleihin vaikka pääsisi, ettei suotta tuliaisina ole yskään kummallekaan.

Nyt Nynnyllä on ikää 15 viikkoa ja painoa 4,5 kiloa. Kohta on aika seuraaville rokotuksille, jolloin hankitaan myös passi.

Eilen oli koirien ja ihmisten hieronta päivä, ihan kotosalla. Lillis hierottiin kunnolla ja eipä siellä mitään kummallista ollut. Hieman perusjäykkyyksiä. Nyytikäinen sai pienen pentukäsittelyn. Siis ihan pelkästään käsittelyharjoituksen kannalta otettiin. Isäntä ja emäntä taisivat sitten olla hieman enemmän jumissa, mutta se oli ihan odotettavissa. =)

11.1.2010
Vuosi on alkanut hieman vaihtelevissa tunnelmissa. Koiraperheen elo sujuu auvoisasti ja Nyyti osoittautuu päivä päivältä yhä pätevämmäksi tapaukseksi. Lauantain koulutuksessa, jossa olimme kuunteluoppilaina, kaverit ihmettelivät, että millä olimme sen huumanneet, kun Nyyti vain katseli ja tutkaili tilannetta rauhassa ja nukkui välillä Juhan sylissä. Heillä kun muistot ovat Lilliksestä ja sen elohopeamaisesta liikehdinnästä pienestä pitäen. =)

Lilliksen kanssa käytiin viime perjantaina silmälääkärissä Hakametsässä toiseen silmään ilmestyneen harmaan alueen vuoksi. Alue diagnosoitiin aineevaihduntahäiriöksi, jolle ei sen paremmin tarvitse tehdä mitään, mutta... tutkaillessaan Lilliksen silmiä totesi lääkäri, että lienee tarpeellista tehdä täysi silmätutkimus, sillä kaikki ei näytä olevan kunnossa. No ennustus kävi valitettavasti toteen ja tuloksena oli alkava kaihi oikeassa silmässä ja lasiaisen rappeuma molemmissa. Etenemistahti saadaan selville, kun elokuulla mennään kontrolliin.

Hyvä uutinen oli se, että viime kesänä vaivannut luomitulehdus ei ole lääkärin mukaan allergiaperäinen vaan immunologinen sairaus, joka tulee ja menee riippumatta ruokavaliosta. Eli voitaneen palata normaaliin ruokailuun ja palkkanamikäytäntöön allergiapöppänöistä. Tosin Lilliksellä ei ole ollut mitään valittamista. Sen mielestä raksut ovat ihkuja.
Koirat
   Lilla Myy
   Nyyti

Harrastukset
   Toko

Kuvagalleria

Linkit

Valokuvia - Rajaräyhä.com