otsikkopalkki


tottis

TOKO

eli tottelevaisuuskoulutus on meidän päälaji. Sitä on Lilliksen kanssa harrastettu jo kolme vuotta, vaikka kilpailuihin ei olekaan vielä päästy. Tottiksessa kiehtoo sen parhaimmillaan vähäeleinen  ja saumaton yhteistyö. Tämä määritelmä pätee sellaisenaan lähes kaikkiin koiraharrastuksiin, mutta se, mikä TOKOsta tekee erityisesti hienoa, on liikkeiden hyvin pitkälle määritelty suoritustapa ja se,miten ja millä keinoin juuri minä saan oman koirani toimimaan  halutulla tavalla. Tämä tavoite edellyyttää erityisen paljon perehtymistä koiran sielunelämään ja luonnollisesti myös liikkeiden tekniseen suorittamiseen.
TREENIBLOGI

15.4.2010
Antaa videokuvan puhua puolestaan eli alokasluokan liikkeitä paikala makuuta ja hyppyä lukuunottamatta videokuvaa Lilliksen ja Nyytin uudessa tokovideopäiväkirjassa


10.4.2010
Lilliksen kanssa projektina edelleen on "hermot kuntoon kesäksi" eli Lilliksen kanssa ei treeniolosuhteissa varsinaista tokoa treenailla, vaan keskitytään rauhallisen ja rennon käytöksen vahvistamiseen.

Nyytin kanssa hallussa ovat sivulletulo, istuminen, maahanmeno. Harjoitteluvaiheessa on seisominen, seuraaminen, liikkeestä maahanmeno. Nyytin kanssa on myös pyritty kiinnittämään huomiota erityisesti henkisen puolen kasvuun ja kehittymiseen, jotta voitaisiin välttää Lilliksen kanssa tehtyjä virheitä. Nyyti on onneksi hyvin erilainen ja paljon vahvempi hermorakenteeltaan, joten sen kanssa ei luultavasti tulla törmäämään ihan samantyyppisiin ongelmiin kuin Lilliksen kanssa. Nyyti kestää hyvin muiden koirien läsnäoloa ja pystyy keskittymään myös ryhmätreeneissä.15.12.2009

Lilliksellä on ollut juoksu viikon päivät, joten ryhmätreenit ovat nyt tauolla. Tosin Nyytin saapuminen olisi kenties hieman tuonut taukoa joka tapauksessa, joten sinänsä Lilliksen juoksu tuli hyvään saumaan.

Edelleen meidän suurimpana haasteenamme on rennon, itsevarman ja rauhallisen Lilliksen luominen treenikentälle. Pari viikkoa sitten Eteläpuiston treeneissä Lillis ylitti itsensä ja oli uskomattoman hyvässä viretilassa. Kaikki onnistui kuin leikiten ja Mus oli täysillä keskittynyt yhdessä tekemiseen ja treenaamiseen. Sellaisessa mielentilassa sen kanssa on ilo treenata ja uskon, että se ilo on molemmin puolinen.

Tähän viretila-asiaan olemme nyt perehtyneet melkein koko viimeisen kuukauden ajan. Olemme lähteneet uudestaan kasvattamaan Lilliksen itseluottamusta ja yhdessä tekemisen hienoutta. Lähinnä tämä on pitänyt sisällään kontaktiharjoittelua niin kotona kuin lenkeillä. Varsinaista lajiharjoittelua olemme tehneet varsin vähän. Lillis osaa oikeastaan alo ja avo liikkeet kokonaan. Hiomista luonnollisesti on, lähinnä noudossa. Alokasluokan liikkeistä ainoastaan paikkamakuu on varsinaisesti työnalla, mutta sen harjoittelu näin talvella ilman lämmintä treenihallia on Lilliksen kanssa hieman haasteellista.
Koirat
   Lilla Myy
   Nyyti

Harrastukset
   Toko

Kuvagalleria

Linkit

Valokuvia - Rajaräyhä.com

Etusivu

Kirjoituksia aiheesta:

Tokon perusteet